Yes We Can Clinics (Hoofdkantoor)

Soort organisatie: Verslavingszorg
Meer informatie

Yes We Can Clinics is een van de meest succesvolle jeugdklinieken van Nederland en ver daarbuiten. We behandelen jaarlijks honderden jongeren (160 bedden in de kliniek en 70 plekken op de dagbehandeling) van 13 t/m 27 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de fellows (jongeren) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Als niets meer werkt, zijn we voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers het keerpunt in hun leven.

Groepssessies spelen een belangrijke rol in de behandeling.

De missie van Yes We Can Clinics is het bieden van een gezinsgerichte, zeer intensieve en kortdurende behandeling voor jongeren en hun ouders. Daarbij is het streven de thuisbasis te behouden en de verbinding met het gezinssysteem te herstellen. Hierdoor wordt perspectief geboden en (gesloten) uithuisplaatsing of beschermd wonen voorkomen of verkort. We hebben een onderscheidende aanpak:

Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal zijn er ruim 500 medewerkers voor en met de fellows.

Programma: zowel de interne opname als de ambulante dagbehandeling wordt gekenmerkt door een intensief programma van minimaal 7 weken + minimaal 10 weken nazorg dat jongeren samen met andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een intensief programma voor ouders en/of verzorgers (en eventueel de partner) en volop aandacht voor broers en zussen.

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor veel van de jongeren succesvol. Tweederde van onze fellows heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig.

Laan van Diepenvoorde 32 5582 LA , Waalre Bekijk op de kaart
Bezoek de website van Yes We Can Clinics (Hoofdkantoor)
Bellen naar
040 211 0311
Logo Yes We Can Clinics (Hoofdkantoor)