Wij zijn Samen Gezond Bodegraven: Rianne Heijboer

23 mei 2024

In de rubriek 'Wij zijn Samen Gezond Bodegraven' maken we kennis met aangesloten professionals in zorg en welzijn. Dit keer: Rianne Heijboer, maatschappelijk werker bij het Sociaal Team Bodegraven-Reeuwijk.


“Mijn functie is huisartsconsulent en jeugd- en gezinswerker. Daarnaast pak ik ook vragen op volwassengebied op. Ik draai inloopspreekuren bij alle huisartspraktijken in Bodegraven. Hier kunnen mensen gewoon binnenlopen met hun vragen.

Het mooie aan mijn werk is dat ik mensen allereerst een luisterend oor kan bieden en dat ik mee kan denken in hoe mensen hun uitdagingen kunnen aangaan. Dit zijn uitdagingen op verschillende levensgebieden. Hoe mooi is het dat we voorbijganger mogen zijn in het leven van mensen, zodat ze zelf weer verder kunnen. Een uitdaging is nog wel om de zichtbaarheid van de inloopspreekuren bij de huisartsen kenbaar te maken onder de bewoners en organisaties.

Wat betreft het laatste probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij bijeenkomsten van Samen Gezond Bodegraven. Hetzelfde geldt voor vergaderingen waarin ik kan delen wat ik doe en mee kan denken met verschillende dingen. Het is goed om van elkaar te weten wat we doen. Dit maakt dat je nauw kunt samenwerken en de bewoners in Bodegraven-Reeuwijk op een zo goed mogelijke manier kunt helpen.

Ik kan met collega’s in zorg en welzijn meedenken als mensen vragen hebben op verschillende leefgebieden. Dat kan praktisch zijn, maar het kan ook zijn dat mensen even hun hart willen luchten. Ik denk mee hoe ze hun sociaal netwerk kunnen verbreden of een invulling zoeken van de dag en kan samen met iemand ergens naartoe gaan om de drempel te verlagen.”

Wij zijn Samen Gezond Bodegraven: Rianne Heijboer