Wij zijn Samen Gezond Bodegraven: Lisette Verleun

21 maart 2024

In de rubriek 'Wij zijn Samen Gezond Bodegraven' maken we kennis met aangesloten professionals in zorg en welzijn. Dit keer: Lisette Verleun, buurtsportcoach bij Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk.


‘Samen met mijn collega’s zet ik mij in om zoveel mogelijk inwoners in de gemeente in beweging te krijgen en houden. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen op zijn of haar manier kan bewegen. Al is dat wandelend naar de supermarkt om je boodschappen te halen, tuinieren of spelen met de (klein)kinderen.

Bewegen moet een feestje zijn! Zoek iets waar jij blij van wordt. Als je doet wat je leuk vindt, word bewegen geen verplichting maar een levensstijl. En als je hulp nodig hebt bij het vinden van jouw perfecte beweegmoment, ben ik er voor je.

Daarnaast vind ik een mooi aspect van mijn werk dat wij samenwerken met andere organisaties. Elke professional zet zich in op zijn of haar expertise, wat samen tot het doel leidt om inwoners gezonder en vitaler te maken.

Wij nemen deel aan de bijeenkomsten van Samen Gezond Bodegraven, om ook daar in contact te blijven met het netwerk. Er vindt kennisdeling plaats, wij doen ideeën op van anderen, maar maken ook via dit netwerk kenbaar wat de Buurtsportcoaches allemaal doen in de gemeente. Want dat is altijd een stuk meer dan dat mensen denken.

Het is van belang dat een ieder niet op zijn of haar eiland blijft zitten, zodat er geen projecten dubbel worden opgezet of uitgevoerd. Daarnaast is de doorverwijzing van deelnemers gemakkelijker als je een goede samenwerking hebt.

Collega’s in zorg en welzijn kunnen bij mij terecht voor informatie over aangepast sporten, ouderen in beweging, maatjes projecten en individuele begeleiding. Voor echt alle vragen over sportstimulering/bewegen kunnen ze terecht bij mij of mijn collega buurtsportcoaches. Daarnaast kun je bij Sport en Welzijn terecht voor het huren van een sportaccommodatie.’