Wij zijn Samen Gezond Bodegraven: Eline Eijkelboom

16 november 2023

In de rubriek 'Wij zijn Samen Gezond Bodegraven' maken we kennis met aangesloten zorgverleners. Dit keer: wijkverpleegkundige Eline Eijkelboom.

“Ik ben Eline Eijkelboom, wijkverpleegkundige bij Vierstroom Zorg Thuis. Ik maak deel uit van team Bodegraven Rijn en Meije, dat bestaat uit 15 enthousiaste en professionele collega’s. Ons kantoor bevindt zich in het Medisch Centrum Bodegraven.

Als wijkverpleegkundige vind ik het mooi om het verhaal achter elke cliënt te horen en de mens achter elk verhaal te ontdekken. Wij komen heel dichtbij op de kwetsbare momenten in het leven. We lopen een poosje mee. Het liefst zien we iemand weer opknappen om na wat ondersteuning weer zelfstandig verder te gaan. Maar dat is niet altijd de realiteit. Terminale en langdurige zorg kent ook mooie aspecten. We gaan uit van Positieve Gezondheid en betrekken het hele systeem bij oplossingen.

Wat betreft Samen Gezond Bodegraven neem ik deel aan de bijeenkomsten. Het is mooi om dan te kunnen netwerken, want daar is tijdens kantooruren vaak geen tijd voor. Ook heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van promotiemateriaal, al was mijn rol daarin niet zo groot.

Bodegraven heeft echt een voorbeeldfunctie in de regio. De lijntjes zijn kort, waardoor snel de juiste zorg ingezet kan worden. Hierdoor maken we optimaal gebruik van mensen en middelen en voorkomen we onnodige en dure zorg. Door passende zorg te bieden, zetten we mensen weer in hun kracht. We hebben elkaar hard nodig en ik merk ook dat er bij alle disciplines en organisaties dezelfde bereidheid is om te gaan voor een gezond Bodegraven. Dat werkt heel fijn.

Als Vierstroom Zorg Thuis zijn wij er voor alle (zorg)vragen op het gebied van wijkverpleging. Van preventie tot dementie, van wondzorg tot terminale zorg. Ook denken we graag mee in oplossingen en kan ik laagdrempelig langskomen om uit te zoeken welke zorg nodig is. Mensen hebben daarvoor geen verwijzing nodig. Ik ben elke dag weer blij dat ik dit prachtige werk heb.”

Wij zijn Samen Gezond Bodegraven: Eline Eijkelboom