Wij zijn Samen Gezond Bodegraven: Denise van Vessem

26 oktober 2023

In de rubriek 'Wij zijn Samen Gezond Bodegraven' maken we kennis met aangesloten zorgverleners. Dit keer: Denise van Vessem, beherend apotheker van BENU Apotheek Bodegraven en secretaris van het bestuur van Samen Gezond Bodegraven.

“Ik vind het enorm dankbaar en plezierig werk om mensen te kunnen helpen bij hun gezondheid. Voor problemen met medicijnen weten mensen gelukkig steeds vaker de apotheker te vinden. Dat varieert van mantelzorgers die vragen hoe ze het best de medicatie van hun naaste kunnen organiseren, tot mensen die al jaren met vermeende bijwerkingen rondlopen waarvan een oorzaak in medicatie te vinden is.

Het vak van apotheker is enorm aan verandering onderhevig. Waar vroeger een grijze man op leeftijd de hele dag op zijn kantoor zat, is de apotheker van tegenwoordig een bij wet vastgelegde zorgverlener en leggen we een eed af om de best mogelijke zorg te kunnen verlenen voor onze patiënten.

Ik merk dat het tijd nodig heeft om deze essentiële verandering van ‘doosjesschuiver’ naar gerespecteerd zorgverlener te kunnen bewijzen. Iets dat mij alleen maar méér energie geeft om een laagdrempelig bereikbare en zichtbare apotheker te zijn.

Collega’s in zorg en welzijn kunnen contact met mij opnemen voor alle vragen en zaken waar een apotheek of medicatie bij betrokken is. Ik zou het geweldig vinden om op een dag te kunnen zeggen dat alles en iedereen die maar iets met medicatie te maken heeft in Bodegraven, de apotheker weet te benaderen voor problemen, vragen en andere zaken waar hij of zij een oplossing voor zoekt. Daar ben ik voor!”

Bekijk alle aangesloten organisaties bij Samen Gezond Bodegraven

Wij zijn Samen Gezond Bodegraven: Denise van Vessem