Samen Gezond Bodegraven lanceert website

16 februari 2023

Samen Gezond Bodegraven heeft een eigen website in gebruik genomen. De website werd 16 februari officieel gelanceerd tijdens de stakeholdersbijeenkomst van het wijksamenwerkingsverband op locatie Paardenburgh.

Wijkmanager Jacqueline Ebbink nam de aanwezige zorg- en hulpverleners online mee over de nieuwe website. Het openbare deel van de website werkt als een ‘sociale kaart’ waarop per thema de organisaties en professionals vindbaar zijn die actief zijn op dat gebied. Denk bijvoorbeeld aan jeugdhulp, mentale gezondheid, informele ondersteuning of ouderenzorg. Bij elke deelnemer staat een uitleg en gegevens om vervolgstappen te nemen. Op de website staan bovendien nieuwsberichten en een activiteitenkalender.

Inloggen voor professionals
Deelnemers van Samen Gezond Bodegraven hebben toegang tot het besloten deel van de website. Daar staan documenten en snelkoppelingen die voor zorg- en hulpverleners relevant zijn, er is een smoelenboek van deelnemers en er is de mogelijkheid om in ‘communities’ te communiceren met elkaar, bijvoorbeeld rond een thema als Positieve Gezondheid.

“Als je er zelf mee gaat werken, heb je snel door hoe het werkt”, verzekerde Ebbink de aanwezigen op de stakeholdersbijeenkomst. Alle deelnemers ontvangen een mail met een link om een account aan te maken op de website. Ebbink: “De website is nog in ontwikkeling dus alle feedback is welkom, via wijkmanager@sgbodegraven.nl. Geef ook activiteiten door, zo zorgen we er samen voor dat de website actueel is en goed wordt bezocht.”

Samen Gezond Bodegraven lanceert website