Leerzame bijeenkomst over armoede

11 september 2023

Op woensdag 6 september hield Samen Gezond Bodegraven een samenwerkingsbijeenkomst rond het thema armoede. Een begrip waar zorgverleners vaak mee te maken hebben, bewust of onbewust.

Ingeleid door een prachtig verhaal over een koning en zijn lakei nam Bettine Arink de aanwezigen mee in het begrip armoede. Ze deelde onder meer dat het zich niet beperkt tot financiële armoede én dat de oplossing zit in maatwerk. Aan het einde van haar verhaal werden we op fotosafari gestuurd, waaruit bleek dat armoede ontzettend lastig te lokaliseren is.

Drie medewerkers van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk legden vervolgens uit wat de taken en plichten van de gemeente zijn. Hoe wordt armoede gesignaleerd? Welk pad bewandelen personen in kwestie vervolgens? Een leerzaam verhaal waaruit veel concrete en toepasbare informatie volgde, onder andere wat zorgverleners kunnen doen om mensen – waarvan vermoed wordt dat ze in armoede leven – te helpen of door te verwijzen.

Na eveneens interessante verhalen vanuit de Stichting Vrijwillige Ondersteuning Thuis Administratie (VOTA) en de bibliotheek werd tenslotte nieuws gedeeld vanuit ons wijksamenwerkingsverband en stelden de nieuwe huisartsen Jolien Zaal en Claire Westdijk zich voor; collega's waar we met een goed gevoel naar uitkijken!

Onze dank gaat uit naar alle aanwezigen tijdens deze avond!

Leerzame bijeenkomst over armoede