Goed nieuws bij deze artsen is weer plek!

30 oktober 2023

Goed nieuws voor de 1500 patiënten van voormalig huisarts Van Dobben. De huisartsen van het Medisch Centrum Bodegraven nemen per 1 januari de helft van de patiënten over, huisarts Kitty van den Nieuwendijk de andere helft. Ook nemen beide praktijken vanaf die datum weer nieuwe patiënten aan.

AD.nl J. de Vos 31-10-23


Nadat dokter Van Dobben in juli onverwachts stopte met zijn praktijk en twee mogelijke opvolgers zich terugtrokken, zaten 1500 Bodegravers zonder huisartsenzorg. Ook zaten alle praktijken in het dorp zo vol dat nergens plek was voor nieuwe patiënten en Bodegravers soms al jaren zochten naar een huisarts. Nu is er voor beide groepen een oplossing.

,We openen twee nieuwe praktijken op twee locaties”, vertelt huisarts Martijn Daniels opgelucht. ,,Een van die praktijken komt in het Medisch Centrum Bodegraven. Cathalijne Spaargaren, Martine van Gils en ik gaan die praktijk runnen en we huren een huisarts in. Op termijn willen we nog een huisarts aantrekken. Wij nemen de helft van de patiënten van Van Dobben over en nemen per 1 januari ook weer nieuwe patiënten aan. Ook Kitty van den Nieuwendijk opent samen met twee anderen een nieuwe praktijk. Daar kunnen de andere patiënten van Van Dobben en ook nieuwe patiënten vanaf 1 januari terecht. Het gaat om twee nieuwe praktijken, geen uitbreiding van de huidige praktijken.”