De Nederlandse digitale samenleving

26 september 2023

De Nederlandse digitale samenleving

Herkenbaar? De boodschappen doe je met het (digitale) lijstje op je smartphone. Even geld overmaken? Hup, wij pakken de smartphone erbij. Even iets opzoeken? Google is onze beste vriend en zelfs je herhaalrecept aanvragen doe je digitaal. En dan laat ik alle zaken die je met de gemeentelijke/regionale of landelijke Overheid moet regelen nog maar even buiten beschouwing.

De Nederlandse samenleving denkt, regelt, zoekt of koopt digitaal.
Maar als dat niet zo makkelijk voor je is of als je Nederlands als tweede taal hebt, dan is digitaal je zaken in het Nederlands regelen ook een uitdaging.

Want TAAL en DIGITAAL zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als samenleving staan wij daar niet altijd bij stil, veel zaken zijn met ons meegegroeid en vinden wij “normaal”. Maar dat is het voor velen niet!

Als Bibliotheek helpen wij waar wij kunnen.
Met spreekuren over digitale zaken (inloopspreekuur/helpdesk) met het invullen van digitale formulieren (Formulierenbrigade) en nog specifieker met het invullen van formulieren voor de Overheid (Informatiepunt Dienstverlening Overheid).

En dan is er nog een breed scala aan cursussen voor de smartphone/tablet/computer.
Ook leren hoe je je zaken digitaal regelt via een patiëntenplatform of ziekenhuisplatform? Ook daar kan de Bieb bij helpen.

Kortom, er is veel, heel veel mogelijk en voor maatwerk draaien wij ook de hand niet om.

Wil je liever persoonlijk contact? Dat kan ook > Elja Franken > efranken@bibliotheekdegroenevenen.nl of via
06 - 16 48 75 49 (di/wo/do)

De Nederlandse digitale samenleving